Biedrība «Ziemeļkurzemes biznesa asociācija»

ES Leader Vietējās partnerības organizācija

22.09.2019
<<< Septembris 2019 >>>
P O T C Pk S Sv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Trīs vietējās rīcības grupas: Ziemeļkurzemes biznesa asociācija, Partnerība laukiem un jūrai un Jūrkante sākusi īstenot kopīgu projektu, kura mērķis ir piekrastes jauniešiem dot iespēju iepazīt piekrastes zvejmieku un zivju pārstrādātāju darbu, kā arī pašiem prasmīgu meistaru vadībā apgūt zivju gatavošanas prasmi.

Biedrība "Partnerība laukiem un jūrai" jau ir īstenojusi savas teritorijas aktivitāti un vietējo piekrastes skolu jaunieši piedalījās zivju gatavošanas meistarklasē zivju restorāmā "Bermudas".
Biedrības "Ziemeļkurzemes biznesa asociācija" koordinatore Gunta Abaja

“Izcili”-  tā par Ragaciema Zivju restorānā “Bermudas” notikušajām meistarklasēm saka to dalībnieki- Engures novada piekrastes jaunieši vecumā no 10 līdz 15 gadiem. Kopumā meistarklasēs piedalījās 90 jaunieši, kas profesionālu pavāru vadībā, restorāna virtuvē gatavoja divus zivju ēdienus, kā arī tika iepazīstināti ar zivju produktu uzturvērtību un nozīmi cilvēka organismā. Meistarklases ietvaros tika pagatavota zivju uzkoda no reņģītēm, bet pamatēdienā tika gatavota menca. Tas nozīmē, ka jauniešiem sākumā šīs zivis bija jāiztīra un tikai tad varēja tās gatavos. Pēc pagatavošanas ēdiens tika skaisti servēts un tālāk pasniegts zālē tā baudīšanai. Jaunieši kopumā iejutās gan virtuves strādnieka, gan pavāra, gan viesmīļa lomās, tādejādi šis projekts bija nozīmīgs ne tikai kā vietējo zivju popularizēšanas veids jauniešu vidū, bet arī vienlaikus tika iepazītas iepriekš minētās profesijas. Daži skolēni jau minēja, ka labprāt nākotnē vēlētos kļūt par pavāriem un atvērt savu zivju restorānu pie jūras. 
Esam ļoti gandarīti par šo aktivitāti un iespēju skolēnus iepazīstināt ar mūsu zivīm un to, cik labi tās garšo un skaisti izskatās uz šķīvja. Sajūsmas pilnus pateicības vārdus saņēmām gan no pašiem dalībniekiem, gan līdzi atbraukušajiem skolotājiem, kā arī restorāna personāls izteica lielu prieku par šo projektu un iespēju popularizēt zivju ēdienus tieši jauniešiem.
 
 
Liels paldies restorāna Bermudas kolektīvam un visiem dalībniekiem, kas pamatojot savu vēlmi piedalīties, tika izvēlēti un attaisnoja visas mūsu cerības!
 
Partnerības “Laukiem un jūrai” vadītāja Ilze Turka
Publicēts: 25.04.2018 | Sadaļa: Semināri un apmācības | Komentāri: 0
CMS v.2.0.0 © RixtelLab 2014 - 2019

Izgatavoja Rixtel Lab.